Programma 2022;

 

Klik hier voor het carnavalsboekje online (flip) 2022

Vrijdag 25 februari;
08:30 uur: Carnaval op school *
17:11 uur: De burrieborrel op het stadhuis in Strienestad *

Zaterdag 26 februari;
14:11 uur: Samenkomst van de boerenploeg in het Wagenhuis
14:30 uur: Start intocht Prins en Gevolg met sleuteloverdracht, aankleden van Merijntje en daarna
de uitreiking prijzen van de selfiewedstrijd en kleurplaten in het Wagenhuis.
18:00 uur: Carnavalsdiner bij het Wagenhuis, een carnavaleske maaltijd met entertainment.
Vosse-ols Carnvalsdiner-Menu
Broodjes gezouten kruidenboter
Goedgevulde Soep
Gemarineerde kipspies
Carnavalscoupe (verschillende soorten ijs, confetti en slagroom).

Een samengesteld menu voor € 25,- pp, reserveren via info(at)wagenhuis(dot)nl of
0167-502475    20:11 uur: Dweilen in de cafés

Zondag 27 februari;
10:00 uur: Start ziekenbezoek door de Prins en het gevolg
10:00 uur: Afhalen startbewijs Prinsenloop bij het Wagenhuis
10:30 uur: Vertrek Prinsenloop (bij terugkomst snert verkrijgbaar)
14:11 uur: De grote Vosmurse Improvisasiesjoow! in het Wagenhuis

Maandag 28 februari:
18:11 uur: Vosse-ols pyjamabal van Vosmeers Kabaol bij By Ons

Dinsdag 1 maart
19:11 uur: Start lampionnenoptocht vanaf de Vossenburcht,
uitkleden van Merijntje, sleuteloverdracht, onttronen jeugdhofhouding en aansluitend verbranding van de Heks van de Rietkreek. 

 

Motto van 't Vosse-ol 2022

 

 

 

ACTIVITEITEN:
- 11/11 viering: 13 november 2021
- Collecteweek: 24 t/m 29 januari 2022
- Feestavond BC D'Oogte: 4 februari 2022
- Jan KellerBal: 5 februari 2022
- Insigneverkoop: 12 februari 2022
- 1e Kindermiddag: 13 februari 2022
- BurrieBorrel: 25 februari 2022
- Carnaval: 26 februari t/m 1 maart 2022
- Halfvasten: 26 maart 2022

 

---------------------------

 

BIJ D'N ERREMENIE 2021

 

Beste Carnavalsvrienden, leden,
 
Corona is (helaas) nog steeds in ons midden en zal voorlopig ons leven en ons doen en laten bepalen..
 
Voor ons als liefhebber van de carnaval zal dat betekenen (wat we allemaal al wisten en weten) dat er geen carnaval zal worden gevierd zoals we dat gewend zijn.. Niet met z'n allen, niet in de kroeg en niet 4 dagen lang genieten van het mooiste feest van het jaar.
 
Het bestuur heeft daarom (in overleg en/of na besluit van derden) besloten dat:
* Er geen jeugdgevolg 2021 zal zijn. We begrijpen dat dit voor de leerlingen van Groep 8 extra zuur is.. Daarom om de pijn enigszins te verzachten wil het bestuur voorstellen dat leerlingen van groep 8 van dit jaar zich ook in 2022 zouden mogen aanmelden.. Hiervoor zal Prins Peer nog een bericht aan de leerlingen (digitaal) versturen en zal deze ook op Facebook komen.
* Er geen kindermiddagen georganiseerd zal worden
* Er geen carnavalslied zal zijn
* Er zal geen burrieborrel zijn
* Er geen (online) tonpraoten zal zijn
* Er geen café bezoek zal zijn
 
Toch wil  het bestuur (in samenwerking met de hofhouding) proberen om toch iets van het carnavalsvuur wat in onze harten is, te laten blijven branden.. We hopen dat we bij deze kleine evenementen we toch een beetje samen kunnen zijn. De carnavalsactiviteiten zullen zich afspelen op zaterdag en zondag (13/14 februari).
 
Collecte: Deze zal in de week van maandag 18 januari worden gehouden.(Coronaproof, met collectebussen en ook de mogelijkheid om via een QR code te kunnen betalen).. De opbrengst van deze collecte is om in 2022 de aankleding van ons mooie dorpje een carnavalsboost te geven. tijdens deze collecte wordt ook de Leutkrant uitgedeeld.. een unieke (eenmalige) samenwerking tussen alle carnavalsverenigingen van de gemeente Steenbergen.
 
Puzzel.. op de middagpagina van de leutkrant staat een kruiswoordpuzzel (rechts).. Vul deze in zijn geheel in en maak een foto en app deze naar Jan Keller (06-23947355) of lever deze in bij Jan Keller (Dr. Vermetstraat 30).. Inleveren kan t/m vrijdag 12 februari.

Insigne: Er zijn (op dit moment)  rond de 200 insignes gemaakt en klaar. We willen nog steeds kijken of het mogelijk is om deze op zaterdag 6 februari as huis aan huis te verkopen in combinatie met een verkoop ochtend van lekkernij bij de Spar. Uiteraard hangt dit wel af van de maatregelen op dat moment en of het (ook maatschappelijk gezien) verantwoord is. Hiervoor zoekt het bestuur nog vrijwilligers..

Sleuteloverdracht: Prins Peer zal (met inachtneming van de corona maatregelen) de Sleutel van ’t Vosse Ol in ontvangst nemen..

Aankleding: Bestuur gaat bezien om toch iets van aankleding te doen voor ons dorp. De straten rondom Merijntje zullen worden versierd.. Hiervoor volgt nog nader bericht.. Maar Tijdens de dagen van carnaval zal ons Merijntje ook aangekleed zijn.

Kleurplaten: Tot 1 februari as kunnen de kleurplaten opgehaald en ingeleverd worden bij de Spar.. Op zaterdag 13 februari zal de hofhouding alle prijswinnaars een prijs brengen aan huis.
 
Selfies: Volwassen en kinderen kunnen bij de Selfie commissie een selfie inleveren. Iets uit het verleden of heden..een  foto of misschien ook een vlog/filmpje.. maar ook iets van het heden.. Alles kan en mag … De mooiste selfies krijgen een supermooie prijs en alle inzendingen zullen op internet en/of social media worden gepost.. Dus let daar wel op.. Inleveren kan tot 3 februari bij selfie(at)vosse-ol(dot)nl.. Vergeet uiteraard niet je naam, adres en leeftijd te vermelden.

Fruitmandjes: De hofhouding zal (aangepast en met uiterste zorgvuldigheid) op zondag 14 februari fruitmandjes ronddelen aan de minder fitte vossen en vossinnen.
 
Online quiz: Op zaterdag 13 februari wil de hofhouding een familie carnavalsquiz organiseren. De rode draad van deze avond zal een Online -quiz zijn, waarbij we volgens de nu geldende regels kunnen deelnemen met maximaal 4 personen (tenzij eigen gezin). De start zal om 19:11 uur zijn.
 
We hebben hierin een samenwerking gevonden met 't Wagenhuis, zij bieden namelijk een carnavalsborrelbox aan (te bestellen vanaf 2 personen) voor 11 euro per  persoon.
 
Meld je aan via het mailadres; Boerjoene(at)hotmail(dot)com.
Hierbij is het belangrijk dat je doorgeeft;
•  Teamnaam
•  Aantal deelnemers en namen van de deelnemers
•  Een goed werkend email-adres
•  Ook kun je vermelden, of je de optie van 't Wagenhuis wil gebruiken rondom de aangeboden artikelen. Daarbij graag vermelden, hoeveelheid en welk adres. of dat je alleen mee wil doen aan de quiz.
 Je kunt je opgeven tot en met woensdag 10 februari.

De hofhouding zal op zaterdag 13 februari bij de deelnemers van de quiz die tevens pakket van 't Wagenhuis hebben besteld langskomen om het bestelde pakket af te geven. .

De te winnen prijzen zijn beschikbaar gesteld door 't Wagenhuis, die zullen op zondag 14 februari bezorgd worden bij de terechte winnaars.
 
Versierde Gevels: Meld je aan bij Boer Joene (Boerjoene(at)hotmail(dot)com) voor de versierde gevels/ voortuin. De hofhouding zal dan zorg dragen dat (via Facebook ed) bekend worden gemaakt wie er allemaal meedoet en roepen dan gezinnen op om (op eigen initiatief) een rondje te lopen in ons mooie dorpje en te bepalen wie de mooiste gevel heeft.  De gezinnen kunnen hun voorkeur bekend maken ook via Boer Joene en dingen dan ook mee voor een mooie prijs.. Uiteraard de best versierde gevel krijgt een memorabel aandenken voor zijn/haar inzet..

Aanmelden met een versierde gevel kan t/m zaterdag 13 februari 12:11 uur en het indienen van je voorkeur (kan/mag maar 1 keer per gezin) kan tot zondag 14 februari 17:11 uur.
 
We hopen dat we met deze bovengenoemde activiteiten toch heel wat leden en andere bewoners van ‘T Vosse ol (oa digitaal) mogen begroeten.
 
Bestuur zal tevens bezien om zsm (wanneer dat weer mogelijk is) een ledenbijeenkomst in te plannen of een digitale variant ervan.
 
Laten we met z’n allen er voor zorgen dat we er iets moois van maken.. Wij hebben er zin in en hopelijk jullie ook..
 Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben kun je deze uiteraard altijd stellen.
 
Voor nu blijf gezond !!
 
Met de groots mogelijke carnavalsgroet
Bestuur & hofhouding

 

 

11/11  november 2020

 

Beste Vossen en Vossinen,

Waar volgende week een mooie start (met zijn allen) van Carnaval had moeten plaatsvinden, is dit jaar alles anders. Ook wij hebben te maken met deze omstandigheden en gaan daar zeker gepast mee om. Dit jaar geen live 11e van de 11e viering, maar een virtuele bekendmaking van o.a. het motto carnaval 2021.

Mijn hofhouding is al maanden in training en aan het bedenken hoe we dit bij u thuis kunnen leveren. Want wij pakken deze kans natuurlijk met beide handen aan. Wie mij had verteld dat ik, Prins Peer de 1e, mijn 3e motto zou presenteren vanuit mijn huiskamer, had ik op dat moment voor gek verklaard. Maar goed, in ons dorp kan het natuurlijk niet gekker.

Waar kunt u dit schouwspel aantreffen? We zullen dit jaar ons motto bekend maken op 11 november. Dit zal gebeuren op de SLOS en op sociale media van carnavalsvereniging ’t Vosse-ol. Dit zal gebeuren op een tijdstip om en nabij een uurtje of 11 over 8, wanneer de zendtijd toereikend is.

Moet u het hiermee doen? Jawel, helaas wel. Echter zijn er dit jaar (natuurlijk) mogelijkheden om de boel eens flink te manipuleren. Er zijn namelijk Hints te verkrijgen rondom het motto. Wat u hiervoor moet doen? Hou de sociale media in de gaten, wellicht hangt er een hint op het prikbord bij de Spar.
Wellicht treft u hints aan op andere plekken in het dorp.

Voor nu, heeft u voldoende informatie,
Hoogachtend,


Mede namens mijn hofhouding,
Prins Peer de 1e

 

 

 

buitenaards Programma 2020

 

 • Zaterdag 1 februari
  20.11 uur Jan Keller bal in eetcafé By Ons
 • Zondag 2 februari
  13.11 - 20.11 uur: Feestmiddag BC ‘Dôôgte bij de bouwschuur op de Hoogte 1
 • Zondag 9 februari
  14.00 - 17.00 uur: 1e Kindermiddag ‘’Tis ier buitenaards” met verkiezing van het jeugdgevolg in de Vossenburcht
 • Vrijdag 14 februari
  19:00 - 20:30 uur : BC PZN KIDSdisco 21.00 uur: Bezoek aan bouwclub PZN op de Stoofwerf
 • Woensdag 19 februari
  19.00 - 21.30 uur: Carnavalsavond ouderen in de Vossenburcht
 • Vrijdag 21 februari
  13.30 - 14.30 uur: Start kinderoptocht Basischool Merijntje 14.30 - 15.30 uur: Merijntje schoolbal in de Vossenburcht * 17.00 - 19.00 uur: De burrieborrel op het stadhuis in Strienestad *
 • Zaterdag 22 februari
  14.11 uur: Samenkomst van de boerenploeg in eetcafé By Ons 14.30 uur: Start intocht Pins en Gevolg met sleuteloverdracht, aankleden van Merijntje en daarna de uitreiking van de selfiewedstrijd prijsjes in eetcafé By Ons 20.11 uur: Dweilen in de café’s
 • Zondag 23 februari 10.00 uur
  Afhalen startbewijs Prinselóóp bij de Vossenburcht 10.30 uur: Vertrek Prinselóóp 14.00 uur: Kindermiddag met: De grote Vosmurse improvisasiesjoow! in het Wagenhuis
 • Maandag 24 februari
  09.00 uur: Start ziekenbezoek door de Prins en het gevolg 09.11 uur: Vosse-ols pyjamabal van Vosmeers Kabaol in de Vossenburcht 13.30 uur: Blauwemaandagbal met Tonproaten in de Vossenburcht 19.15 uur: Start lampionnenoptocht vanuit de Vossenburcht 20.00 - 21.11 uur: Vossecrèche (kinderdisco) in eetcafé By Ons met prijsje voor de ‘best verklede’
 • Dinsdag 25 februari
  13.00 uur: Nummers afhalen voor de optocht in ’t buitenverblijf van optochtleider Ruud van den Beemd (Hogendijk 46) 14.11 uur: Vertrek van de optocht 17.30 uur: Prijsuitreiking van de optocht in het Wagenhuis 19.00 uur: Onttroning van het jeugdgevolg in het Wagenhuis 20.11 uur: Uitreiking Mottobeker, Merijntjebeker en de Publieksprijs 23.00 uur: Sluitingstijd Café’s 23.05 uur: Uitkleden Merijntje, sleuteloverdracht 23.11 uur: Verbranden van de Heks van de Rietkreek
 • Woensdag 26 februari
  15.00 - 19.00 uur: Haringhappen in het Wagenhuis