Nieuwe indeling categorieën optocht (versie 2019)

Enkelingen:
1 persoon die aan de optocht deelneemt met zijn/haar act zonder daar voor een duwkar te gebruiken. ( tot en met 12 jaar mag je 1 persoon als begeleider hebben).

Kleine loopgroep:
2 tot en met 4 personen.  Zonder wagen.

Grote loop groep:
Vanaf 5 personen. Zonder wagen

Duwkar:
Skelter, trekkar, kruiwagen of iets dergelijks. Als het maar een ongemotoriseerd voertuig is. De maximale lengte (star gedeelte) is 5 meter. Dit is zonder de trekstang.

B – wagen:
Gebouwd door een bouwclub/vriendengroep afkomstig uit de gemeente steenbergen.  Bebouwde lengte (star gedeelte) van minimaal 5 meter en maximaal 8 meter. Maximaal 4 meter breed en 6 meter hoog. De bebouwde lengte (star gedeelte) is uitsluitend zonder het trekkende gedeelte en de trekstang.

A – wagen:
Gebouwd door een bouwclub afkomstig uit de gemeente Steenbergen. Bebouwde lengte (star gedeelte) minimaal 8 meter en maximaal 14 meter. Maximaal 4 meter breed en 9 meter hoog. De bebouwde lengte (sta gedeelte) is uitsluitend zonder het trekkende gedeelte en de trekstang.

Afmeting trekker/kar/wagen voor of achter het star gedeelte van de wagen is maximaal 6 meter lang, 4 meter breed en 9 meter hoog.


Transport A-wagens van werkhaven naar de hogedijk. De commissie zal kijken waar dat er eventueel kan worden opgebouwd!!!
Op de aangegeven tijd zullen wij (optochtcommissie) bij de werkhaven aanwezig zijn om de A-wagens in goede banen naar de start plek te begeleiden. Dit doen we door in volgorde naar de hogedijk te rijden. We zullen zorgen voor verkeersbegeleiding en eventuele afsluiting van de nodige kruispunten. Als we eenmaal op de hogedijk zijn aangekomen is het aan de clubs zelf om bij de juiste start nummers te komen. Alle andere deelnemers kunnen zich verzamelen vanaf de kruising Hogedijk/Grondzeiler. Op de aangegeven plaatsen. Hier zal een commissie lid aanwezig zijn.